25 Temmuz 2012 Çarşamba

ANANASLI VE ŞEFTALİLİ YAZ RÜYASI

ANANASLI VE ŞEFTALİLİ YAZ RÜYASI

MALZEMELER

- 1 kutu konserve ananas
- 3 olgun şeftali
- 1 su b şeker
- 3 silme yemek k nişasta
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- yarım lt.+1 su b.süt
üzeri için 1 su b.süt ile çırpılmış 1 paket kremşanti

YAPILIŞI

Meyveler küçük doğranır.geri kalan bütün malzeme tencerede pişirilir.Meyveler eklenerek
kuplara servis edilir.Soğuduktan sonra en üzerine kremşanti mutlaka sıkılarak soğuk yenir.
Deli kız bu tatlıyı çok severrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ISPANAKLI BEŞEMEL SOSLU GÜL BÖREĞİ

ISPANAKLI BEŞEMEL SOSLU GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER

- 2 adet yufka
- yarım kg.ıspanak
- 1 soğan
- 2 yemek k.sıvıyağ
- tuz,karabiber

Beşemel sos için

- 2 yemek k.tereyağ
- 1 silme yemek k.un
- 1 su b.süt
Ayrıca böreklerin en üzerine eklemek için yarım su b.rende kaşar

YAPILIŞI

Soğan yemeklik doğranarak sıvıyağda pembeleştirilir.Güzelce yıkanıp doğranan ıspanak
soğana ilave edilir.tuz karabiber ekilerek ıspanak 5 dk pişirilir.Her 1 yufka 4 eşit parçaya
bölünür.Yufkanın uzun tarafına ıspanaklı harç konularak gül böreği sarar gibi sarılır.Kürdanla
tutturulur.Ayrı bir tencerede tereyağ eritilir.un ilavesi yapılarak şöyle bir çevrilir.süt konulup
hızlıca karıştırılır.Gül böreklerinin üzerine sos paylaştırılır.175 derecelik fırında sosun
üzeri kızarana kadar pişirilir.fırından cıkarılıp en üsta kaşar konulur ve tekrar 1 dk.fırınlanır.

PASTIRMALI KAŞARLI KADAYIF DOLMASI

PASTIRMALI KAŞARLI KADAYIF DOLMASI

MALZEMELER

13 adet için

- 200 gr.kadayıf
- 4 yumurta
- 1 su b.galeta unu
- yeteri miktarda kaşar peynir ve pastırma
- kızartmak için sıvıyağ

Kadayıf elle tel tel açılır.1 el büyüklüğünde kadayıf alınarak içine kaşar ve pastırma konulur.
Gevşekçe sarılır.önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak sıvıyağda kızartılır.Gerçekten değişik bir lezzet oluyor.Hem kolay hem lezzetli.

TAHİN SOSLU FASÜLYE PİYAZI

TAHİN SOSLU FASÜLYE PİYAZI

MALZEMELER

- 1 su b.haşlanmış kuru fasülye
- 1 piyazlık doğranmış soğan
- 4 adet biber
- çeyrek demet ince kıyılmış maydonoz

Sos için

- yarım su bar.tahin
- 1 limon suyu
- yarm çay b.zeytinyağı
- 2 yemek k.su
- tuz,sumak

YAPILIŞI

Sos için gereken malzemeler karıştırılıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz

KIYMALI BEĞENDİ

KIYMALI BEĞENDİ

Kıymalı harç için

- 200 gr kıyma
- 2 yemek k.sıvıyağ
- 1 küçük doğranmış soğan
-1 tepeleme tatlı k.salça
- 3 yemek k.su
- tuz,karabiber

Beğendi için

- 3 yemek k.tereyağ
- 1 yemek k.un
- 1.5 su b.süt
- yarım su b.rende kaşar peynir
- 1 kutu közlenmiş patlıcan(ben işin kolayına kaçtım siz isterseniz 1 kg.kadar patlıcanı közleyip yapabilirsiniz.)

YAPILIŞI

Soğan sıvıyağ ile sotelendikten sonra kıyma eklenir ve 2 dk.daha sotelenir.Salça,baharatlar
ve su eklenerek 2 dk.pişirilir.Diğer yandan tereyağ eritilir içine un katılarak şöyle bir çevrilir.
hemen süt ilave edilir.kıvama gelince patlıcan ve kaşar eklenip 2 dk.pişirilir.Tabağa önce beğendi sonra kıymalı harç konularak afiyetle yenir.

DELİ KIZ ŞİDDETLE TAVSİYE EDER









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...