25 Eylül 2011 Pazar

KEKİKLİ OMLET

KEKİKLİ OMLET

Kekik yumurtaya bu kadarmı yakışır yakıştı valla

Malzemeler

- 6 yumurta
- 1 tatlı k. kekik
- tuz ve karabiber
- 1 tatlı k.tereyağ

Tereyağ tavada eritilir,yumurtalar çırpılır ve baharatlarla karıştırılıp tavada pişirilir.

ÇITIR BÖREK

ÇITIR BÖREK

Malzemeler

- 15 yaprak hazır baklavalık yufka
- Tereyağ(eritilmiş)
- Peynir

Yapılışı

Börekler 3 yaprak 3 yaprak yapılıyor.2 yaprak üst üste konulup üzerin tereyağ sürülüyor
3. yaprak konulup tekrar yağlanıyor ve peynir yufkaların uç kısmına konulup sıkıca rulo
sarılıyor.Yufkalar bitne kadar aynı işlem devam ediyor.2 parmak kalınlığında kesilip
yağlı kağıt serili tepsiye diziliyor.Üzerlerine yeniden yağ sürülüp 10dk 175 derecede
fırınlanıyor.Fırından çıkınca 1 saat üstü açık bir şekilde biraz daha kurutuluyor.Sonra afiyetle yeniliyor.

TAHİNLİ TAVA BÖREĞİ

TAHİNLİ TAVA BÖREĞİ

Malzemeler

- 1.5 yufka
- 1 büyük çay b. tahin
- 1 büyük çay b. süt
- 4 yemek k. sıvıyağ
- 1 büyük çay b. tozşeker

Yapılışı

Süt ile sıvıyağ karıştırılır.Büyük boy teflon tava çok az yağlanır ve 1.yufkanın tamamı
kenarlardan sarkacak şekilde tavaya serilir.Sütlü karışımından dökülür.Üzerine tahinden ve
şekerden dökülerek 2. yarım yufka parçası konulur.Tekrar sütlü karışım ve tekrar tahin
şeker eklenir.Yufkanın kenar kısımları iç doğru kapatılarak en üste sütlü karışımdan
sürülür ve orta hareketli ocak üzerinde önlü arkalı pişirilir.

NEFİS BİR LEZZET MUTLAKA DENEYİN DERİM.TAMAMEN UYDURDUM AMA
HARİKA OLDU.

7 Eylül 2011 Çarşamba

MAYONEZ SOSLU ATOM SALATA

MAYONEZ SOSLU ATOM SALATA

Malzemeler
- 1 adet göbek marul (atom)
- 1 kutu mısır
- çeyrek demet dereotu
- 1 yemek k.mayonez
- yarım limon suyu
- tuz,zeytinyağı

Yapılışı
Marul irice,derotu ince kıyılır.Diğer malzemelerle karıştırılır.

PATLICAN KEBAP

PATLICAN KEBAP

Malzemeler
- 5 adet patlıcan

Köfte için
- 600 gr.kıyma
- 2 yumurta
- 2 rende soğan
- çeyrek demet maydonoz
- tuz ,karabiber,kimyon
- çeyrek ekmek(ıslatılıp suyu sıkılmış)

ayrıca 5 yemek k.tereyağ(kızdırılmış)

salça sos için
- 2 yemek k.salça
- 1 su b.su
- tuz,karabiber

en üste sarımsaklı yoğurt
kızartma işlemi için sıvıyağ

Yapılışı
Köfte malzemeleri karıştırılıp,güzelce yoğrulur.Elimizle şekil verip ,sıvıyağda kızartıyoruz.
Patlıcanlar alaca doğranıp ,acı suyu çıkartıldıktan sonra 2 parmak kalınlığında doğranır ve
onlarda kızartılır.Fazla yağı havlu rulo kullanılarak alınır.Salça sos karıştırılıp 2 dk.pişirilir.
Borcama 1 patlıcan 1 köfte olarak dizilir.sırayla tereyağ,salça sos dökülerek 170 derecede
20 dk fırınlanır.Sarımsaklı yoğurt en üste dökülerek servis edilir.

PAÇANGA BÖREĞİ

Paçanga Böreği

Malzemeler
- 12 dilim pastırma
- 12 dilim kaşar peynir
- 3 yufka
- bir miktar su
- kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı

Her bir yufka 4 parçaya bölünür.Her bir parçaya 1 dilim pastırma ve kaşar konularak
sıgara böreği sarar gibi sarılır.U ç kısımları suya batırılırki pişerken açılmasın.
Sıvıyağda kızartılarak sıcak servis edilir.

FISTIKLI PİLAV

Fıstıklı Pilav

Malzemeler
- 1 su b.antep fıstık içi
- 2 su b.pirinç
-2.5 su b.tavuk suyu
- 4 yemek k. tereyağ

Yapılışı
Pirinçler önceden kaynar suda 1 saat bekletilir.Fıstıklar 10 dk fırınlanır.
Yağ eritilir,tavuk suyu eklenir.Tavuk suyu kaynayınca pirinçler ilave edilir.
Suyunu çekene kadar yaklaşık 17 dk pişirilir.20 dk pilav demlenmeye bırakılır.
Fıstıklar kek kalıbına döküldükten sonra pilav boşaltılır.Kalıp ters çevrilir.

6 Eylül 2011 Salı

BOŞNAK BAKLAVASI

Boşnak Baklavası

Malzemeler
- 9 yaprak hazır baklava yufkası
- 1 su b.tahin
- yarım su b.tozşeker
- yarım su b. iri çekilmiş ceviz
- yarım su b. sıvıyağ
- üzeri için pudra şekeri

Yapılışı
1 yufka serilerek fırça yardımıyla üzerine tereyağ sürülür.2. yufkada 1. yufkanın üzerine konularak oda yağlanır.3. yufkada 2. yufkanın üzerine konulur ve yine fırça yardımıyla tahin sürülür.Tozşeker
ve ceviz serpiştirilir.Sıkıca rulo yapılır.Bıçakla 2 parmak kesilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Geri kalan yufkalarada aynı işlem uygulanır.170 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişirilir.
En üste pudra şekeri dökülür.

BEN BU LEZZETE BAYILIYORUM.KIYIR KIYIR BİR BAKLAVA.HEMDE ÇOK KOLAY

TAVUK BULYONLU ŞEHRİYE ÇORBASI

TAVUK BUYONLU  ŞEHRİYE ÇORBASI

İçenlerden tam puan alan nefis çorba.Dilerseniz tavuk suyuylada yapabilirsiniz ama tadı aynı olmuyor,
biraz daha değişik oluyor.

Malzemeler
- 2 yemek k. sıvıyağ
- 2.5 yemek k.un
- 1 su b.süt
- 5 su b.su
- 2 yemek k.tel şehriye
- 3 yemek k.tereyağ
- tuz,kırmızı bul biber
- 2 adet tavuk bulyon

Yapılışı
Sıvıyağ ve un tencereye konulur,biraz kavrulur.Süt ,su, tavuk bulyon ve şehriye ilave edilir.Kaynayınca ayrı bir tavada kızdırılan tereyağve bul biber eklenir.

AİLEMLE YEMEKTEYİZ

AİLEMLE YEMEKTEYİZ

Almanyadan gelen abim,yengem ve yeğenlerim için hazırladığım sofram

SOFRAMIZ





MENÜDE

Tavuk suyuna şehriye çorbası


Etli sarma


Fıstıklı pilav


Patlıcan kebab


Paçanga böreği


Kırmızı-yeşil biber salatası


Mayonez soslu atom salata


Un helvası


Boşnak baklavası



Sitede olan tariflerin haricindekileri en kısa sürede yayınlayacağım.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...