30 Ağustos 2011 Salı

YUFKALI MAKARNA

YUFKALI  MAKARNA



Malzemeler



-       Yarım paket makarna

-       3 yemek k. beyaz peynir

-       Bir  tutam maydonoz (ince kıyılmış)

-       1 yumurta

-       1 yufka

-       1 çay b.süt

-       Yarım çay b.sıvıyağ

-       3 yemek k.tereyağ

-       Tavayı yağlamak için 2 yemek k. sıvıyağ

-       Tuz

Yapılışı

Makarnalar haşlanır.Tereyağ,peynir,maydonoz ile karıştırılır.

Tava yağlanır ve yufka kenarlarından sarkacak şekilde tavaya

yerleştirilir.Süt,yumurta,sıvıyağ karıştırılır.4-5 yemek kaşığı

ayrılır ve makarnalarla birleştirilir.Yufkanın içine makarnalı

harç dökülür.Kenarlardan sarkan kısımlar içe doğru kapatılır

ve geri kalan sütlü harç yufkanın üzerine sürülür.Ocak üzerinde

altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Yağını biraz bol tutun,çünkü yufka ve makarnalar çekiyor


NUTELLALI SUPANGLE

NUTELLALI  SUPANGLE



Malzemeler

-       Yarım lt süt

-       Yarım su b.tozşeker

-       Yarım su b. un

-       1 yumurta

-       1su b. su

-       2 yemek k.kakao

-       1 yemek k. sıvıyağ

-       4 yemek k. nutella

Yapılışı

Süt,tozşeker,yumurta ve un tencerede pişirilir.Ocağın altı kapatıldıktan

Sonra diğer malzemeler eklenir ve 2 dk.mikserle çırpılır.


Sevgili Pepelaya tarif için çok teşekkürler.

29 Ağustos 2011 Pazartesi

FIRINDA PRENSES PATATES

FIRINDA PRENSES PATATES



Malzemeler

-       4 adet orta boy patates

-       1 yemek k.tereyağ

-       1 yumurta

-       1 yemek k.galeta unu

-       2 yemek k.rende kaşar peynir

-       Tuz

-       Üzeri için ketçap-mayonez

Yapılışı

Patatesler haşlanarak ezilir.Geri kalan malzemelerle karıştırılır ve soğutulur.

Kremşanti sıkma aparatına konularak,yağlı kağıt serili tepsiye sıkılır.

175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



Fırında çok hafif oluyor.Dilerseniz yağda da kızartabilirsiniz.

Tabiiki daha lezzetli olacaktır.





PASTIRMALI TAVUK SARMA

PASTIRMALI TAVUK SARMA



Malzemeler

-       4 adet ince dövülmüş tavuk biftek

-       4 dilim pastırma

-       4 dilim kaşar peynir

-       1 yumurta

-       4 yemek k. çıtır pane harcı

-       1 yemek k. tavuk sosu

-       Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı

Tavuk bifteklerin uç kısmına pastırma ve kaşar konularak sarılır.

Pane harcı ve tavuk sosu karıştırılır.Biftekler önce yumurtaya

sonra harca bulanarak yağda kızartılır.


28 Ağustos 2011 Pazar

ÇAKMA KESTANE ŞEKERİ

ÇAKMA KESTANE ŞEKERİ



Bu tatlıyı kime yaptıysam bayılarak yedi .Kimse inanmadı içinde

fasülye olduğuna.Şiddetle tavsiye edilir…



Malzemeler

-       1 su b.akşamdan ıslatılıp,haşlanan kuru fasülye

-       1 su b.iri çekilmiş ceviz

-       3 yumurta

-       1 kabartma tozu

-       1 su b.+2 yemek k.tozşeker

-       Çeyrek paket oda sıcaklığında margarin

Üzeri için

-       1,5 paket bitter çikolata(120 gr)

-       Yarım çay b.süt

Yapılışı

Fasülyeler robotta 1 kez çekilir.(iri kalacak)Bütün malzemeler

karıştırılıp,sıvıyağ ile yağlanan tepsiye dökülür.170 derecelik

fırında 30 dk. pişirilir.Fırından çıkınca hemen bir kaşıkla karıştırılır.

Soğumaya bırakılır.buzdolabında 1 saat iyice soğutulur.(kendini

toplayıp elde kolay şekillenmesi için bu kısmı önemli)Elimizde

küçük toplar yaparak kağıt kalıplara koyuyoruz.Çikolatayı sütle

birlikte ocakta karıştırarak eritiyoruz.Fasülye toplarının üzerine döküyoruz.




27 Ağustos 2011 Cumartesi

BROWNİLİ ETİ PUF

BROWNİLİ ETİ PUF



Malzemeler

3 adet için



-       3 adet eti puf

-       3 adet eti browni

-       1 paket(80 gr)bitter çikolata

-       Çeyrek çay b. süt

Yapılışı

Çikolata ve süt ocak üzerinde sürekli karıştırılarak eritilir.

Eti brownilerin üzerine Eti puflar ters çevrilerek yerleştirilir.

Üstlerine eriyen çikolatadan dökülür.20 dk buzdolabında dinlendirilir.




26 Ağustos 2011 Cuma

RAMAZAN PİDELİ TAVUK

RAMAZAN PİDELİ TAVUK



Malzemeler



-       Yarım kg. kuşbaşı tavuk

-       5 sivribiber-1 kırmızı biber(küçük doğranmış)

-       2 soğan(piyazlık doğranmış)

-       1 doğranmış domates

-       3 yemek k. sıvıyağ

-       Tuz,karabiber,kekik,tavuk sosu(mevsim marka hazır sos)

-       Çeyrek pide

-       Pideleri ıslatmak için 1 su b.sıcak su(tavuk suyu daha güzel olur ama ben kullanmadım.)

-       4 yemek k. kızdırılmış tereyağ

ÜZERİ İÇİN

-       1 su b. yoğurt

-       2 diş sarımsak

SOS İÇİN

-       2 yemek k.sıvıyağ

-       1 yemek k.salça

-       1 çay büyük çay b.su

Yapılışı

Pideler küçük doğranarak 10 dk fırınlanır.Üzerlerine sıcak su dökülür.

Soğan ve biberler sıvıyağ ile sotelenir.Tavuklar,baharatlar ve domates eklenerek iyice

pişirilir.Pidelerin üzerine dökülür.Tereyağ gezdirilir.

Yoğurt sarımsakla karıştırılıp tavukların üzerine dökülür.Sos malzemeleri ayrı bir yerde

pişirilip,yoğurdun üzerine gezdirilir.  







ÇİKOLATALI DEV BİSKÜVİ

.ÇİKOLATALI DEV BİSKÜVİ

Malzemeler

-       1 yumurta

-       3 yemek k.oda sıcaklığında tereyağ

-       1 vanilya

-       Yarım paket kabartma tozu

-       1büyük (ajda)çay b.tozşeker

-       3büyük çay b.un

-       1 küçük çay b. damla çikolata

-       1 çay k.kakao

Yapılışı

Bütün malzemeler karıştırılıp, merdaneyle 1cm. kalınlığında açılır.

Dilimlenerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.175 derecede 17 dk. pişirilir.



Bu tarif sevgili "Tadına Doyamadım" ın tarifiydi.Görünce hemen yaptım.

Harika bir bisküvi oldu. Tavsiye ederim…




25 Ağustos 2011 Perşembe

TAVUK ŞİŞ

TAVUK ŞİŞ



Malzemeler

-       Yarım kg kuşbaşı tavuk eti

-       1 yemek k.tatlı biber salçası

-       1 rende sarımsak

-       Tuz,karabiber,tavuk sosu,kekik

-       Çöp şiş çubukları

-       Tavuk şişleri kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı

Bütün malzemeler karıştırılarak,buzdolabında 1 saat bekletilir.

Tavuk etleri çöp şiş çubuklarına dizilir ve sıvıyağda arkalı önlü
Kızartılır.İsterseniz fırın poşetinde fırında da pişirebilirsiniz

Resimleri son anda çekebildim.Mısırlarım ve pilavım biraz dağıldı.Ama lezzetleri harikaaaaaaa...


MISIRLI PİLAV

Mısırlı Pilav

Malzemeler

-       1 su b.pirinç

-       1.5 su b. et yada tavuk suyu

-       2 yemek k.tereyağ

-       1 kutu konserve mısır

-       Tuz

Yapılışı

Pirinçler üzerini geçecek kadar sıcak su ile 1 saat bekletilir.

Tereyağ eritilip et yada tavuk suyu eklenir.Su kaynayınca tuz ve

fazla suyu süzülmüş pirinçler ilave edilir.15 dk kısık ateşte pişen

pilava en son yine fazla suyu süzülmüş mısırlar eklenir.20 dk

pilav demlendirilir.

23 Ağustos 2011 Salı

VENEDİK PATLICAN

VENEDİK PATLICAN

Malzemeler

-       3 adet bostan patlıcan

-       Yarım kg.kuşbaşı dana eti ve 1 su b.su

-       1 yemeklik doğranmış soğan

-       1 paket kültür mantarı(küçük doğranmış)

-       2 adet küçük doğranmış domates

-       4 küçük doğranmış sivri biber

-       Tuz ,karabiber

-       2 yemek k.sıvıyağ

-       Yarım su b. rende kaşar peynir

-       Ayrıca kızartma işlemi için sıvıyağ

Yapılışı

Bostan patlıcanlarının içi güzelce çıkarılıp küçük doğranarak kızartılır.Et düdüklü tencerede su

ilave edilerek 30 dk pişirilir.

Sonra içine sıvıyağ,soğan ve mantar eklenir. Mantar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.

Baharatlar ve biber ilave edilir.5 dk daha pişirildikten sonra domates ve kızartılan patlıcan içleri

 eklenip 5 dk sotelenir. Güzelce suyunu çeken harç bostan patlıcanlarının içine doldurularak 175

derecelik fırında 10 dk fırınlanır.En son üzerlerine kaşar rendesi konulup kaşarın üzeri

kızarıncaya kadar tekrar fırınlanır.


SÜZME KARA ORMAN ÇORBASI

SÜZME KARA ORMAN ÇORBASI

Malzemeler

-       2 su b.yeşil mercimek

-       1 soğan

-       8 su b.su

-       4 yemek k.tereyağ

-       1 yemek k.un

-       Tuz,karabiber

Yapılışı

Mercimek,soğan ve su düdüklü tencerede 30 dk pişirilir.

Daha sonra ince tel süzgeçten geçirilir.İlk suyu aktıktan sonra süzgeçte kalan posa tel çırpıcı

ya da kaşık yardımıyla iyice ezilerek katı olan suyuda çıkarılır. Tel süzgecin altı katı olan tortuyu

tutar ,siz kaşıkla sıyırıp çorbaya ilave edin. Bu işlem 10 dk sürüyor. Ama sabredin sonuç

mükemmel. Tereyağ eritilip un ilave edilir.Şöyle bir karıştırılıp,baharatlar da çorbaya eklenir.

5 dk. daha çorba kaynatılır.

KABAKLI MUFFİNLER

KABAKLI  MUFFİNLER

Malzemeler

-       2 adet rende kabak

-       4 ince kıyılmış sivribiber

-       Çeyrek demet ince kıyılmış dereotu

-       3 yemek k.beyaz peynir

-       4 adet ince kıyılmış taze soğan

-       2 yumurta

-       1 yemek k.mısır unu

-       4 dolu yemek k.un

-       1 çay b.sıvıyağ

-       1 çay b.süt

-       Tuz,karabiber,kırmızı pul biber

-       2 yemek k.susam



Yapılışı

Susam hariç bütün malzemeler bir kapta güzelce karıştırılır.

Silikon muffin kalıpları yağlanmadan her birinin altına 1 çay

kaşığı susam dökülür.Yemek kaşığı yardımıyla her bir

muffin kalıbına 1,5 yemek kaşığı harçtan konulur.175

derecelik fırında 30 dk.(üzeri kızarana kadar)pişirilir.

Dilerseniz üzerlerine sıkma torbasına doldurduğunuz

labne peyniriyle süsleyebilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...