6 Eylül 2011 Salı

BOŞNAK BAKLAVASI

Boşnak Baklavası

Malzemeler
- 9 yaprak hazır baklava yufkası
- 1 su b.tahin
- yarım su b.tozşeker
- yarım su b. iri çekilmiş ceviz
- yarım su b. sıvıyağ
- üzeri için pudra şekeri

Yapılışı
1 yufka serilerek fırça yardımıyla üzerine tereyağ sürülür.2. yufkada 1. yufkanın üzerine konularak oda yağlanır.3. yufkada 2. yufkanın üzerine konulur ve yine fırça yardımıyla tahin sürülür.Tozşeker
ve ceviz serpiştirilir.Sıkıca rulo yapılır.Bıçakla 2 parmak kesilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Geri kalan yufkalarada aynı işlem uygulanır.170 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişirilir.
En üste pudra şekeri dökülür.

BEN BU LEZZETE BAYILIYORUM.KIYIR KIYIR BİR BAKLAVA.HEMDE ÇOK KOLAY

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...